HATAY / DEFNE - Özbek Ortaokulu

Enerji Tasarrufu Haftası

Enerji tasarrufu haftası günlük hayatta kullanılan enerji kaynaklarının kullanımı hakkında bilgilendirmelerin ve etkinliklerin yapıldığı haftaya denir. Enerji tasarrufu haftası ile özellikle küçük yaştaki öğrencilere enerji tasarrufu ile ilgili bilinçlenme aşılanmaya çalışılır.

ENERJİ TASARRUFU HAFTASI ÖNEMİ NEDİR?

Özellikle dört bir tarafı birbirinden zengin kaynaklarla çevrili olan coğrafyamızda enerji tasarrufu yapmak sandığınızdan da kolay. Organik iklimlendirme yöntemlerinin kullanılması yerine klima, ısıtıcı ve benzeri cihazlara enerji harcanması, yanlış lokasyonlarda yaşam alanı kurulması, aşırı enerji tüketimi sonrasında salınım sağlayan gazların çevreye verdiği zararlar ve bu gibi ciddiyet taşıyan daha pek çok konu, enerji tasarrufu haftası çerçevesinde değinilmesi gereken noktalardan. Mimari, bilimsel ve sosyal açıdan enerji tasarrufu üzerine kurulu bir dengenin oluşturulması, tüketim odaklı toplumların etkin enerji tasarrufu yapma süreçlerine başlayabilmesi için kilit noktadır.

Enerji tasarrufu haftası çerçevesinde hayatınızda yapacağınız ufak değişiklikler ile ciddi oranda enerji savurganlığımızın önüne geçebilecek tavsiyeler vermek boynumuzun borcu. Sizler de gündelik yaşantınızda alışkanlık haline getireceğiniz birkaç uygulama sayesinde sandığınızdan da daha fazla enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Yayın: 11.01.2022 - Güncelleme: 11.01.2022 11:20 - Görüntülenme: 134
Kaynak: https://www.bolgegundem.com/enerjitasarrufuhaftasinedirnezamannedenkutlanir1421177h.htm